Mariposa wint Vonk van Hoogezand-Sappemeer

HOOGEZAND -  Mariposa kan haar (kinder-)activiteiten verder vormgeven in Gorecht-West.

Het toekomstige Gasthuis Hoogezand-Sappemeer kan haar tuin verfraaien en in Foxhol kan de leefbaarheid vergroot worden. Dat is het resultaat van ‘De Vonk van Hoogezand-Sappemeer’.

De Vonk

Met de Vonk van Hoogezand-Sappemeer editie 2015 wilde de gemeente (groepen) burgers stimuleren zich in te zetten voor een betere en leukere leefomgeving in hun wijk of buurt. Zondag 21 juni, tijdens de Dag van het Park, maakte wethouder Peter Verschuren bekend welke drie ideeën de meeste stemmen hadden gekregen. De gemeente zocht initiatieven en ideeën van bewoners die bijdragen aan gezondheid in hun wijk of dorp en die onderling contact versterken. Dat waren Mariposa (237 stemmen), het toekomstige Gasthuis (190) en leefbaarheid in Foxhol (113).

Winnaars van De Vonk

Per idee wordt € 3.000,- uitgekeerd. Aan de initiatiefnemers nu de taak om de globale begroting, die zij eerder inleverden, in samenspraak met projectgroep van de Vonk van Hoogezand-Sappemeer om te zetten in een meer gespecificeerde begroting. Aan de hand daarvan krijgen zij een bedrag uitgekeerd en kunnen de ideeën uitgevoerd worden.

Ideeënwedstrijd

Voor deze ideeënwedstrijd editie 2015 werden 22 ideeën ingediend. Een jury nomineerde 10 ideeën, waarop het publiek vervolgens kon stemmen. Alle inwoners van Hoogezand-Sappemeer konden meedoen aan de Vonk. Zij konden hierbij de samenwerking zoeken met instellingen en verenigingen, die in de gemeente zijn gevestigd. Ondanks dat ze niet tot de prijswinnaars behoorden, zullen de andere genomineerde initiatiefnemers er alles aan doen om hun ideeën toch uit te kunnen voeren. De projectgroep van de Vonk van Hoogezand-Sapppemeer biedt daarvoor ondersteuning.