120 jaar psychiatrie in "Dennenoord Getekend"

ZUIDLAREN - Dennenoord in Zuidlaren bestaat in november 2015 120 jaar.

Ter gelegenheid daarvan verschijnt in diezelfde maand een boek over de psychiatrische instelling: "Dennenoord Getekend".

120 jaar psychiatrie in "Dennenoord Getekend"

Wat waren de zorgopvattingen die leiden tot de aankoop van een bos bij Zuidlaren? Welke idealen lagen ten grondslag aan de bouw van paviljoenen. Waarom werd er veel belang gesteld in de aanleg van een wandelpark en ontstonden er in latere jaren grote productietuinen? Toen een landgoed, nu een landgoed. Toen een helende omgeving, nu een healing environment: wat zijn de verschillen? Zijn er overeenkomsten? Deze en nog vele andere vragen behandelen Monique Huizer en Rense Schuurmans in "Dennenoord Getekend".

Zorg en omgeving

Het boek bespreekt en illustreert met foto’s en plattegrondtekeningen de veranderende inzichten en idealen om goede zorg te bieden die gedurende 120 jaar richtinggevend waren in de vormgeving van de gebouwen en het park. Een dvd met plattegronden van heel veel (verdwenen) gebouwen is toegevoegd. Om de uiteindelijke oplage van het boek te kunnen bepalen start de Erfgoedcommissie nu alvast met een voorintekening. Lentis biedt u de gelegenheid het boek bij voorintekening te kopen tegen de speciale prijs van € 17,50 . Belangstellenden kunnen hun interesse kenbaar maken door een mailtje te sturen naar erfgoed@lentis.nl