Stagiaires van Aletta Jacobs College bij Veendammer/HS-krant

HOOGEZAND - , VEENDAM - Bernadette Arnold en Chantal Ramaker lopen vandaag stage bij de Veendammer/HS-krant.

De 15-jarige leerlingen uit Gymnasium 3 van het Aletta Jacobs College in Hoogezand krijgen zo een indruk van het werk van een weekbladredacteur.

LOB-stage

"De stage is een essentieel onderdeel in het LOB-proces (loopbaan, oriëntatie & begeleiding)," vertelt Marc Drenth, decaan havo/vwo op het Aletta Jacobs College. "Om een gedegen studiekeuze te kunnen maken moeten leerlingen bepaalde loopbaan competenties ontwikkelen. Zij moeten weten waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. Dit noemen we kwaliteitenreflectie. Daarnaast moeten ze uitzoeken of het werk en de omgeving daadwerkelijk bij hen passen."

Met de neus in de boter

Bernadette Arnold zou wel journalist willen worden. Chantal is gewoon nieuwsgierig. Vandaag vallen ze met hun neus in de boter want minister Kamp komt naar het noorden voor overleg over het omstreden windmolenpark bij Meeden. "Daar gaan we natuurlijk heen," vertelt redacteur Karin Weijs van de Veendammer/HS-krant. "Verder heb ik een interview gepland in het volkstuinencomplex in Borgerswold, reikt Sumemrfun een Vakantie Doeboek uit en presenteren leerlingen van het Aletta Jacobs een schoolbreed werkstuk. Het wordt rennen om overal bij te kunnen zijn!"

De handen uit de mouwen

Hoewel het niet per se de bedoeling is dat de stagiaires zelf de handen uit de mouwen steken, willen Bernadette en Chantal graag helpen. Als bij het doornemen van de binnengekomen post blijkt dat de redacteur een leuk nieuwsitem niet kan meenemen omdat ze geen tijd heeft om er naartoe te gaan, bieden de meiden aan om het over te nemen. "We zijn die dag vrij, zullen wij de foto maken?" Kijk, aan zulke stagiaires heb je wat!