Veel actie tijdens Noorder Wakeboard Challenge

HARKSTEDE - Liefhebbers van actie en spektakel komen dit weekend aan hun trekken bij de Noorder Wakeboard Challenge in Harkstede.

Komende zaterdag, 27 juni, wordt de Challenge gehouden op het Grunopark in Harkstede, vlakbij Groningen. De beste wakeboarders uit het Noorden nemen het vanaf 16.30 uur tegen elkaar op.

Noorder Wakeboard Challenge

De Noorder Wakeboard Challenge is een competitie waarbij deelnemers van allerlei niveaus en leeftijden het tegen elkaar opnemen. De Challenge wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. De organisatie van deze wedstrijd is een samenwerkingsverband van de exploitant Break Out Grunopark en de waterskivereniging TSVG in Harkstede. Het is de tweede tourstop in de Noorder Wakeboard Challenge. De eerste was op 30 mei in Erm en op 5 september is de finale in Veendam. Op die dag zal bekend worden gemaakt wie zich de beste wakeboarder van het Noorden mag noemen.

Wakeboarden

Wakeboarden is een relatief nieuwe sport, die te vergelijken is met snowboarden. Het verschil is dat dat het op het water gebeurt en dat de wakeboarder wordt voortgetrokken door een kabelinstallatie. Een wakeboarder kan aan die installatie hele hoge en complexe sprongen maken. Ook verschillende obstakels zorgen ervoor dat er indrukwekkende tricks worden gemaakt. Het combineren van zoveel mogelijk verschillende tricks zorgt voor een hoge jurywaardering, waarbij de moeilijkheidsgraad en een mooie stijl ook worden meegenomen.

Wakeboarden in Noord-Nederland

Het niveau van de deelnemers in het Noorden is de laatste jaren erg gestegen. Verscheidene Noordelijke wakeboarders hebben de afgelopen jaren podiumplaatsen gehaald op nationale en internationale wedstrijden. Zo komt Sanne Meijer, wereldkampioen Wakeboard Ladies uit Groningen. Deze wakeboardcompetitie draagt daar ook een steentje aan bij, doordat de wakeboarders elkaar uitdagen om de volgende tourstop nog beter te presteren.