Initiator IT-lab Aletta Jacobs College met pensioen

HOOGEZAND - Docent Rein Scholte zette vrijdag 26 juni na 37 jaar een punt achter zijn onderwijsloopbaan.

Hij deed dit samen met familie, vrienden, collega’s en oud-collega’s.

Loopbaan Rein Scholte

Rein Scholte begon 37 jaar geleden als docent tekenen op de SBHS (Scholengemeenschap voor Beroepsonderwijs Hoogezand-Sappemeer). Door het dalende leerlingenaantal kreeg Rein zijn ontslag op de SBHS. Toevallig was er rond diezelfde tijd een vacature op de dr. Aletta Jacobsscholengemeenschap en zo verhuisde Scholte naar de locatie Nieuweweg. Op het Aletta was hij als kunstdocent en docent ICT werkzaam en gaf hij les aan vmbo-, havo- en vwo-leerlingen. “Ik heb geprobeerd leerlingen verantwoordelijk te maken voor het bereiken van hun eigen leerdoelen.” Scholte initieerde samen met leerlingen het IT-lab in de school.

Schilderen en fotografie

Na de zomervakantie gaat hij genieten van zijn welverdiende pensioen en kan hij zich wijden aan  het maken van schilderijen en de fotografie. Het dr. Aletta Jacobs College heeft hem gevraagd zijn werk te exposeren in het dienstencentrum van de school. De expositie is van 1 oktober t/m 30 november 2015. Het wordt een overzicht van zijn beeldende werk in de afgelopen 37 jaar.

College

Rein geeft 1 oktober een college over deze expositie met de titel ‘Wat is mooi?’. “Ik heb nooit van leerlingen willen horen wat ze mooi vonden aan een kunstwerk. Het gaat om wat je ziet, wat gebeurt er met vorm en kleur, welk verhaal wil de kunstenaar vertellen. Ik heb in mijn lessen nooit uitgesproken wat ik zelf mooi vind, dat ga ik tijdens dit college wel doen.” Belangstellenden zijn van harte welkom in de Spiegelzaal van het dr. Aletta Jacobs College op 1 oktober, aanvang 20.00 uur.