Veendamse Paula Kuiper publiceert erotische roman

VEENDAM - “De magische verleiding", wie zijn boek zo noemt, kan natuurlijk niet om een magische presentatie heen.

Paula Kuiper uit Veendam vroeg topgoochelaar Hilbert Geerling om haar eerste boek tijdens een feestelijke presentatie voor vrienden en familie tevoorschijn te toveren.

Eerst op Facebook

“Het was helemaal te gek,” zegt ze na afloop. “Ik heb hier zo lang naar uitgekeken. Het boek is begonnen als een vervolgverhaal op mijn Facebook-pagina. Op een gegeven moment vond ik de fragmenten te erotisch worden voor mijn persoonlijk Facebook-pagina, dus toen ben ik gestopt. De lezers waren echter zo benieuwd hoe het verder ging met de verleidelijke magiër Eleonore dat ik besloot om het verhaal als boek te publiceren. Ik ben heel trots dat het gelukt is. Ik schreef als kind al veel verhalen en wist dat ik ooit ene boek zou schrijven. En nu is het gelukt.”

Geen vijftig tinten...

Hoewel er heel wat prikkelende scènes in “De magische verleiding” voorkomen, kun je het boek niet vergelijken met “Vijftig tinten grijs”. “Dat vind ik zelf wat extreem. Mijn boek is wel voor 18+, maar ik hoop het zo te hebben geschreven dat er vooral liefde in doorklinkt in plaats van lust. Wat heeft Eleonora gevormd tot wie ze is? Hoe verwerkt ze haar verleden? Welke rol speelt haar grote liefde Sergio? Ik zeg maar meteen dat het boek niet autobiografisch is. De ogen op de cover zijn de mijne en ik ben net als Eleonore spiritueel ingesteld. Maar verder is het allemaal fantasie.” “De magische verleiding” is nu te koop bij Primera in Veendam.