Coop en klanten in actie voor de voedselbanken

WILDERVANK -  Coop komt deze week in actie voor de voedselbanken.

Met een sympathieke actie zamelen de 244 Coop-supermarkten in Nederland samen met hun klanten geld in voor dit goede doel. De supermarkt organiseert de actie in het kader van de Internationale dag van de Coöperatie, die op zaterdag 4 juli plaatsvindt.

Coop en klanten in actie voor de voedselbanken

Hans Stapel, manager Ledenservice Coop vertelt: “De Internationale Dag van de Coöperatie is voor Coop een mooie aanleiding om samen met klanten te vieren dat we een coöperatie zijn. Als coöperatie vinden we het van groot belang om niet alleen aan jezelf denken, maar ook aan een ander. Daarom organiseren we in de aanloop naar de Dag van de Coöperatie een actie voor de voedselbanken. We bieden een schaal witte druiven aan tegen een scherpe prijs. Voor iedere verkochte schaal doneren we € 0,25 aan de voedselbanken. Het totaal opgehaalde geldbedrag wordt omgezet in producten die de charitatieve instelling goed kan gebruiken. Een aantrekkelijke actie voor onze klanten én voor mensen uit de buurt die gebruik moeten maken van de voedselbank.”

Prachtige actie

Willem van Prooijen, bestuurslid a.i. voedselverwerving bij Voedselbanken Nederland: “Wat een prachtige actie van Coop. In de zomermaanden is het voor ons moeilijk om de voedselpakketten goed te vullen, dus de actie komt ons zeer goed uit. We hopen op vele mooie (vers)producten voor onze klanten.”

Cooperatie helemaal van nu

De Internationale Dag van de Coöperatie is uitgeroepen door de Verenigde Naties om de coöperatie als ondernemingsvorm te vieren. De dag vindt jaarlijks plaats op de eerste zaterdag van juli. Stapel: “Coöperaties zijn weer helemaal van nu. Ze appelleren aan diverse maatschappelijke trends, zoals democratie, inspraak en eerlijk delen. Met deze actie brengen wij het feit dat wij een coöperatie zijn nog eens onder de aandacht bij onze klanten. We hopen samen met onze klanten een mooi bedrag in te zamelen voor de voedselbanken.”