Burenruzie Hoogkerk ontaardt in steekpartij

HOOGKERK - De rust lijkt teruggekeerd in De Ploeglaan in Hoogkerk.

Toch is de escalatie van een burenruzie, dinsdagochtend ontaard in een steekpartij, het gesprek van de dag. Een 50-jarige bewoner stak bij zijn huis zijn buurman (55) en diens zoon (19) neer. De slachtoffers liggen nog in het ziekenhuis maar verkeren volgens de politie buiten levensgevaar.

Steekpartij

De Ploeglaan is een keurige straat met dito koopwoningen. Veel groen en een speeltuintje. "Hier gebeurt echt nooit iets," zegt een bewoner. "Het is prettig wonen hier." Toch ging het dinsdagochtend helemaal mis. De overbuurvrouw weet te vertellen dat het al jaren niet boterde tussen het 55-jarige slachtoffer en zijn buren aan weerszijden. "In de basis zijn het allemaal goede mensen met goede banen, leuke gezinnen. Heel erg dat het zo is geëscaleerd. De bekende druppel."

Drama

De politie was volgens een woordvoerder niet op de hoogte van langslepende problemen. Zij weet ook niet waarom de dader zijn buurman en -jongen neerstak met een mes. Volgens buurtbewoners werd er flink geschreeuwd en liepen de slachtoffers daarna bloedend over straat. De dader zit nog vast. "Een doodgoeie man met een vrouw en drie opgroeiende zoons. Een drama,'' verzucht een omwonende hoofdschuddend. Bron: Dagblad van het Noorden