Camerabewaking bij obs Het Ruimteschip

HOOGEZAND -  Vanwege de overlast en vernielingen bij en op het dak van obs Het Ruimteschip zijn rondom de school bewakingscamera’s opgesteld.

De opnames worden iedere dag bekeken en, indien nodig, doorgespeeld naar de politie zodat er eventueel aanhoudingen verricht kunnen worden.

Vernielingen bij Het Ruimteschip

Sinds vorige week wordt er bij obs Het Ruimteschip aan het dak gewerkt. "Donderdag 25 juni is er allerlei materiaal en gereedschap van de dakdekkers naar beneden gegooid," vertelt directeur Veronica Stege. "En zaterdag aan het begin van de avond was het weer raak. De vandalen hebben weer spullen naar beneden gegooid, teer in de fik gestoken en over het plein gesmeerd, een glaskoepel gebroken... We worden er moedeloos van."

Bel 112

"We hebben een brief naar de ouders gestuurd en omwonenden gevraagd of die iets gezien hebben, maar tot nog toe hebben we geen reactie gehad. En vannacht was het weer raak. De ijzeren hekken die op het dak stonden ter bescherming van de dakdekkers zijn naar beneden gegooid en een zwaar ijzeren voorwerp is door het raam van groep 7 gegooid. Dat moet veel lawaai hebben gemaakt, maar niemand die iets heeft gezien of gehoord. Ik vraag omwonenden en ouders niet om er op af te gaan. Je weet tenslotte niet wat je aantreft. Maar bel de politie (tel. 112) als u iets hoort, dan kunnen zij poolshoogte nemen."

Extra werk door vernielingen

"Vanwege de vernielingen duren de werkzaamheden langer dan gepland. Dat betekent ook een flinke kostenpost voor de school. We zijn het vandalisme zo zat. Daarom komen er nu camera's op strategische punten. Hopelijk kunnen we daarmee de daders achterhalen."