QQ-plus neemt afscheid van Fenna Schoonveld

HOOGEZAND - , SAPPEMEER - Zanggroep QQ-plus heeft afscheid genomen van oprichtster Fenna Schoonveld.

Fenna heeft meer tijd nodig voor haar kapsalon.

Oprichting QQ-plus

Zeven jaar geleden leerde ze Carla Kooistra, Jintiene Zeilstra en Anneke Koning-Visser kennen bij de repetities van het Hoogezandster koor Sing and Swing. Hoewel zij genoten van het samen zingen in dit koor, zochten zij een nieuwe uitdaging. In oktober 2008 begonnen zij samen te repeteren op een zolderkamertje aan het Achterdiep te Sappemeer. Al snel besloten zij om een eigen zanggroep te formeren, waarvan de naam Quatre Quarante Plus ontstond als grap. Een verwijzing naar de leeftijden van de dames.

Optredens QQ-plus

Als QQ-plus waren zij regelmatig te zien en te horen op diverse podia in en rond Hoogezand-Sappemeer. Zo traden zij onder andere op bij het Eska Kartonfestival, bij het Vocal Light Festival, bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente H-S, tijdens een modeshow in de Hooge Meeren, bij een netwerkavond van de vrouwelijke ondernemersvereniging, bij de receptie van tennisvereniging NOHN, op een bewonersavond van een huurdersvereniging en tijdens zelf georganiseerde vriendenconcerten in De Tibbe. In 2011 een CD uitgebracht. QQ-plus is in de loop der jaren uitgegroeid tot een veelzijdig kwartet, werkend met een eigen pianist (eerst Wim Splinter, nu Hans Kaldeway) en een eigen geluidsman (Harrie Dragstra uit Tripscompagnie).

Fenna Schoonveld verlaat QQ-plus

  Onlangs besloot mezzo-sopraan Fenna Schoonveld om de groep na zeven jaar te gaan verlaten, om meer energie te hebben voor haar kapsalon. Aangezien de andere drie dames Fenna niet ongemerkt wilden laten vertrekken, besloten zij haar in het zonnetje te zetten op de plek waar ze elkaar hadden leren kennen: bij Sing and Swing. Op woensdag 1 juli traden zij voor het laatst met z'n vieren op, voor hun koorgenoten in wijkcentrum Spokie. (zie foto, v.l.n.r. Carla, Anneke, Fenna, Jintiene). Carla, Jintiene en Anneke zetten de zanggroep voort. Voorlopig blijven zij vierstemmig optreden met een vervangend zangeres, maar in de toekomst willen zij overschakelen op een driestemmig repertoire.