Kindervakantieweken voor vluchtelingen en asielzoekers

REGIO - Al vanaf 2007 kunnen kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 17 van vluchtelingen en asielzoekers via VluchtelingenWerk Noord-Nederland (VWNN) op vakantie.

Door heel Nederland zijn verschillende kampen, waar iedereen een beetje tot rust kan komen of juist op avontuur kan gaan.

Kindervakantieweken VWNN

VluchtelingenWerk biedt vakanties aan van organisaties als de YMCA, Stichting Vakantiekind, Weekje Weg en de IKVW, speciaal gericht op kinderen en jongeren die in moeilijke en kwetsbare situaties hebben verkeerd of daar nog steeds middenin zitten. De laatste jaren zijn er ook vakanties voor kinderen met hun ouder(s). Stichting NIVON organiseert het merendeel van deze weken. Het enthousiasme onder de deelnemers is heel groot, sommigen gaan ook al voor de vierde of vijfde keer mee. Donateurs uit heel Nederland, maar ook de Postcode Loterij en stichting Kinderpostzegels zorgen dat er een mooi bedrag terecht komt bij VluchtelingenWerk zodat het mogelijk blijft dat juist deze doelgroep op vakantie gaat.

Financiën kindervakantieweken

Vanuit VWNN gaan er jaarlijks minimaal 50 kinderen met of zonder hun ouders op uit. In het voorjaar komen al veel verzoeken binnen van kinderen, begeleiders, voogden en ouders om op vakantie te mogen gaan. Er wordt van de doelgroep een kleine financiële bijdrage gevraagd, namelijk maximaal € 35,-. VWNN vergoedt de laatste jaren ook reiskosten voor de vakanties, dankzij een sponsoractie en een zeer gulle bijdrage van Rotary Emmen.

Aanmelden

Ben je een (ouder, voogd of begeleider van een) kind of jongere met een vluchtelingenachtergrond, of woon je nog op een AZC, dan kun je deze zomer nog mee. Je kunt een email sturen naar Simone den Ouden, sdenouden@vwnn.nl, of bellen: 050 - 575 7290.