Vandaag: gratis zilver-, goud- en porseleintaxatie in Veenkoloniaal Museum

VEENDAM - Het Veenkoloniaal Museum bestaat 75 jaar en viert dat met diverse jubileumexposities waarbij geput wordt uit de eigen collectie. 

Vandaag, zondag 4 juli, wordt de tentoonstelling '75 Toppers' geopend en kunt u uw eigen topstukken laten taxeren.

75 Toppers in Veenkoloniaal Museum

Conservator Elise van Ditmars dook in het depot van het Veenkoloniaal Museum en selecteerde 75 topstukken. Naast objecten uit de regionaal historische verzameling, bevat die keuze ook werken uit de kunstcollectie van het museum. Er wordt werk getoond van leden van kunstenaarsvereniging De Ploeg, zoals Jan Altink en Job Hansen, en van bekende Veendammer schilders als Bart Peizel en Herman Mees. Ook zijn er curieuze objecten te vinden, zoals een negentiende-eeuws ‘haarschilderij’ gemaakt van mensenhaar en de ruggenwervel van een haai als wandelstok. Voorwerpen uit de keramiek- en zilvercollectie completeren de 75 topstukken uit de collectie.

Laat uw toppers taxeren

Nieuwsgierig of u wellicht zelf een topstuk in huis heeft? Dan bent u van harte welkom op de opening van '75 Yoppers'. Vanaf 14.00 uur taxeren verschillende experts gratis uw zilver, aardewerk en porselein. Ook wordt de film ‘Veendam 1921’ getoond. Met unieke beelden van het bruisende leven in Veendam met zijn vele speciaalzaken in de jaren twintig, behoort deze film zonder twijfel tot de 75 toppers. De gehele middag worden rondleidingen gegeven over de tentoonstelling. De speciale toegangsprijs is zondag 5 juli slechts € 2,50 euro voor volwassenen en gratis voor kinderen tot en met 12 jaar.