Expositie over KNIL in station Kropswolde

KROPSWOLDE - , FOXHOL - 65 Jaar geleden werd het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger (KNIL) opgeheven.

Om dit niet ongemerkt voorbij te laten gaan is er in samenwerking met de stichting Mutiara en Museum Station Kropswolde op 11 juli 2015 een expositie in het voormalig stationsgebouw van Kropswolde (Woldweg 46 te Foxhol).

Expositie over KNIL

Hoogezandster Henk Koekkoek begon reeds als kind militaire spullen te verzamelen. Iets ouder en meer belezen specialiseerde hij zich in speciale troepen, elitetroepen, commando’s en mariniers. Zo kwam hij uit bij het Koninklijk Nederlands Indisch Leger. Hij exposeert een deel van zijn collectie, onder andere de zeldzame mouwschildjes (met emblemen) van speciale troepen van infanterie zoals het KST van kapitein Westerling of dat van Jan Ulrichi, een parachutisteneenheid met veel Molukkers. Verder zijn er hoofddeksels (baretten, petten, schuitjes) en andere uniformstukken (parachutistencamo, kakikleurig KNIL-uniform, Japans gucha-uniform) te zien en natuurlijk wapens (klewang, Japans samoeraizwaard).

Naar de KNIL-expositie

Iedereen is vanaf 10.00 uur van harte welkom bij de expositie. Koffie en thee zijn gratis. Er is een kleine parkeer gelegenheid bij het station en anders aan de doorgaande weg.