Diplomeringsavond Aletta Jacobs College

HOOGEZAND -  Met de diplomeringsavond van de afdeling vmbo-t donderdagavond jl. is er een einde gekomen aan een serie van vijf feestelijke diploma-uitreikingen op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand.

Er was dan ook reden voor feest zoals algemeen directeur Ineke de Roo in haar openingswoord aangaf, want op alle afdelingen – vmbo, havo en vwo – was het slagingspercentage hoog. Op de afdeling vwo was zelfs 56% van de leerlingen geslaagd met een dubbel profiel

Lovende woorden

Naast het compliment van de algemeen directeur, waren er meer lovende woorden voor de geslaagden. Voordat de leerlingen hun diploma mochten tekenen, werden ze namelijk individueel toegesproken door hun eigen mentor. Traditiegetrouw bracht het docentenkoor tijdens de diploma avonden havo en vwo ook weer een aubade aan de leerlingen.

Excellente leerlingen

Op het Aletta is er oog voor talentvolle leerlingen op alle niveaus: excellente leerlingen worden tijdens de diploma-uitreikingen extra in het zonnetje gezet. Soms valt de eer te beurt aan een leerling die het hoogste cijfer op een vak scoort en soms ligt daar een andere reden aan ten grondslag; zoals bijvoorbeeld talent, passie, gedrevenheid of inzet. Vwo-leerling Rick Geeres en havo-leerling Lothar Schwabe kregen beide een Duits boek. Rick voor zijn constante inzet voor dit vak. Lothar omdat hij volgens zijn docent Duits de beste ontwikkeling had doorgemaakt. Havo-leerling Benjamin Wasia ontving uit handen van zijn docent Frans de Prix du meilluur éleve au bac de français de l'année 2015 voor het hoogste cijfer op Frans. Gymnasiumleerling Dajana Erceg kreeg een laudatio van haar docent klassieke talen en ook nog een boek. Zij behaalde de hoogste score op Latijn. De Maarten Voorzanger Prijs voor de beste prestatie op het beeldend vlak ging dit jaar naar Enrico Griffioen.

Socrates Honour Society

De havo/vwo-leerlingen die behoren tot de top 10% van dit studiejaar en een gemiddeld cijfer op hun cijferlijst hebben van minimaal een 7,5 ontvangen een uitnodiging voor het lidmaatschap van de Socrates Honour Society. De Socrates Honour Society is een platform voor hoogvliegers. Het is een landelijk, multidisciplinair netwerk van jonge, getalenteerde studenten die een bijzondere prestatie in het voortgezet of hoger onderwijs hebben neergezet. Bij de afdeling vwo viel deze eer te beurt aan Déan Klimp, bij de havo aan Benjamin Wasia en Martine Schaafsma.

Cum laude

Hoewel het volgend cursusjaar pas officieel ingaat dat ook scholieren van middelbare scholen die slagen met gemiddeld een 8,0 of hoger een vermelding krijgen van 'cum laude' op hun diploma, werd tijdens de diplomering vmbo-bb een officieus certificaat cum laude (met lof) uitgereikt aan Chris Buurke. Zijn gemiddelde was hoger dan een 8 en op wiskunde behaalde Chris een 9,6. Monique Kuil behaalde een 8.2 op landbouw breed. Tijdens de diplomering vmbo-kb op donderdagavond was er lof voor Janine Zaaiman, zij scoorde een 9.9 op het examen wiskunde.