Mense Scholten 30 jaar bij HSC Sappemeer

SAPPEMEER -  Een vereniging kan niet zonder vrijwilligers.

Mannen, vrouwen en jeugd op wie je nooit tevergeefs een beroep doet. Zoals Mense Scholten, al 30 jaar vrijwilliger bij voetbalvereniging HSC Sappemeer.

Mense Scholten 30 jaar bij HSC

Mense Scholten (68) is al 30 jaar vrijwilliger bij HSC Sappemeer. “Ik begon in 1985 als begeleider van de veteranen, ben jeugdscout geweest, heb 20 jaar lang het clubhuis bemand en elke denkbare functie in het jeugdbestuur vervuld. Als leider van zondag 1 heb ik het periodekampioenschap en het kampioenschap meegemaakt. Toen we het jaar daarop troosteloos degradeerden ben ik ermee gestopt."

Een echt verenigingsmens

"Waar die drive vandaan komt? Ik ben een echt verenigingsmens, het gaat mij vooral om het organiseren. Waar ik dat doe maakt me eigenlijk niet uit. Ik heb bij de personeelsvereniging van m'n werk gezeten, bij de buurtvereniging, de toneelvereniging en toen mijn dochters gingen korfballen bij de korfbalvereniging. Toen het bij die laatste meer om de prestaties en minder om het plezier ging draaien, ben ik via via bij HSC terecht gekomen. Ik vind: als je plezier hebt in je sport, komen de prestaties vanzelf."

Een fantastische tijd

"Bij HSC hebben we een fantastische tijd gehad. Ik zeg we, want het clubhuis runde ik samen met mijn vrouw en Antje Kortholt en haar man. Na ons werk gingen we meteen door naar HSC. Maaltijd in de magnetron en we waren er klaar voor. Ik denk dat we in die tijd wel 70 uur per week bij HSC te vinden waren. Voor de viering van het 100-jarig bestaan in 1999 heb ik een week vrij genomen. Dat was een feest! Ook de periode van de bouw van de nieuwe kleedkamers en de tribune in 2005 was een mooie tijd."

Stapje terug

"Nu doen we het rustiger aan en ben ik alleen nog op dinsdag actief in de onderhoudsploeg. Op zondag gaan we naar de wedstrijden van het eerste, of ik rij mijn kleinzoon, die goed kan voetballen en sprinten, naar zijn wedstrijden. Doe ik dus eigenlijk weer vrijwilligerswerk. Tja, het is toch de aard van het beestje."