Record aantal deelnemers bij toernooi Wijchgelsheimer Open

Schildwolde - Afgelopen week vond het jaarlijkse toernooi Wijchgelsheimer Open plaats bij Tennisclub Wijchgelsheim in Schildwolde. Dit jaar wist de commissie bestaande uit: Pim Noordhof, Pim Cruiming, Annemiek Hijlkema en Ton Koning 184 tennissers te bewegen deel te nemen aan het toernooi. 

Hiervoor hadden ze flink promotie gemaakt via social media en het bezorgen van flyers bij tennisclubs in de provincie, al deden er ook spelers mee uit de provincies Friesland, Drenthe en Utrecht. Vrijwel alle wedstrijden konden in poules worden gespeeld aangezien de zo gewenste led-verlichting op de tennisbanen 4 en 5 tijdig gereed was.
Vanwege de overvolle schema’s is door regen op dinsdag tijdelijk uitgeweken naar tennishal De Stirum in Hoogezand en ook zijn er enkele wedstrijden bij Tennisvereniging Kolham gespeeld. Door uitloop moest er soms tot laat worden doorgespeeld om de planning te halen, gelukkig zat het weer enorm mee. Juist door de hulp van vele leden voor kantinediensten en andere hand- en spandiensten is het toernooi een groot succes geworden. Samen de schouders eronder, waarmee de club zich kan profileren als een bijdetijdse tennisvereniging in de regio.