Bloemen voor jubilerende huisarts en zijn assistente

Veendam - Bloemen voor de jubilerende Henk Veentjer. Dinsdag was hij 25 jaar huisarts in Veendam. In 1990 begon hij als waarnemer in de praktijk van dokter Bock toen nog aan de AE Kade. Veentjer nam de bloemen in ontvangst, maar had zelf ook bloemen meegebracht: voor zijn assistente Jeannette Hollander, die 25 jaar bij hem in dienst is.

Eigenlijk is Jeannette nog langer aan het werk in de praktijk dan Henk Veentjer. Zij begon al in 1988 als doktersassistente. Niet veel later kwam de toen nog jonge Henk Veentjer over de vloer als waarnemend huisarts. In 1990 nam hij de praktijk over.
Dokter Veentjer werd in 1957 geboren in Slochteren, ging naar het Aletta Jacobs in Hoogezand en studeerde medicijnen in Groningen. Hij had een bijbaan op de Drafbaan Stadspark. Tijdens zijn militaire dienst werkte hij als hospik. Jarenlang was hij clubarts bij de BV Veendam. Een drukke, maar ook erg enerverende tijd.In 25 jaar is de praktijk behoorlijk gegroeid. Hij begon met een assistente, nu zijn er drie assistentes, twee praktijkondersteuners, twee praktijkverpleegkundigen en een vaste waarnemer. Zijn assistentes legden hem dinsdag in de watten.