Wondere onderwaterwereld in Meerstad

Meerstad - Schitterende onderwaterfoto's zijn vanaf zaterdag 17 oktober tot en met zondag 25 oktober 2015 te bewonderen in het drijvende informatiecentrum Meerstad.

Voor de campagne Beeldschoon Water is een serie unieke onderwaterfoto’s gemaakt in diverse beken en waterlopen in de provincie Groningen. Een gedeelte van de mooiste foto’s van de campagnes zijn nabij Meerstad gemaakt, in het heldere water van de Slochter Ae.
 
Met de campagne vragen de waterschappen Hunze & Aa’s en Noorderzijlvest, de gemeente Groningen en de Natuur en Milieufederatie Groningen aandacht voor waterkwaliteit. Bovendien is het een oproep aan iedereen om ons water schoon te houden.
 
De afgelopen jaren hebben de waterschappen Hunze en Aa’s en Noorderzijlvest en de gemeente Groningen zich ingespannen om de waterkwaliteit flink te verbeteren. Maar hoe ziet het leven onder water er eigenlijk uit? Beeldschoon Water brengt dit schitterend in beeld. De tientallen waterplanten, waterdieren en onderwaterlandschappen op de foto’s illustreren het bijzondere verhaal.