Kerken in actie tijdens Zuidlaardermarkt

Zuidlaren - Verschillende kerken komen tijdens de Zuidlaardermarkt in actie voor Hanukkah Children's home.

Hanukkah Children's Home is een kindertehuis in Ghana. Het tehuis ligt in Sunyani, een stad zo'n 400 km ten noordwesten van de hoofdstad Accra. Het kindertehuis is in 2008 geopend en sinds de opening is het aantal kinderen die in het tehuis woont snel gegroeid. Zo rond de veertig kinderen vinden in het tehuis een veilig onderkomen. De kinderen zijn tussen de 0 en 17 jaar oud.
Anders dan veel kindertehuizen neemt Hanukkah ook baby’s en kinderen met een beperking aan. De kinderen zijn niet allemaal wees en de term ‘weeshuis’ is dan ook niet correct. Van sommige kinderen is niet bekend wie de ouders zijn omdat de kinderen bijvoorbeeld te vondeling zijn gelegd.
De vrijwilligers van de Dorps-Laar- en Magnuskerk uit Zuidlaren en Anloo steken tijdens de Zuidlaardermarkt de handen uit de mouwen en zamelen geld in voor dit bijzondere project. Zij gaan aan de slag bij de verkoopstand bij De Zijbeuk, het verenigingsgebouw van de Dorpskerk. Er wordt koffie, thee, fris, zelfgemaakt gebak, punten Zuidlaarderbol en zelfgemaakte verse snert met rookworst verkocht. Ook kan er tegen geringe betaling gebruik worden gemaakt van de toiletten bij het verenigingsgebouw tijdens de Zuidlaardermarkt.