Nachtbrakende Troebadoers in Doe Museum

Zuidlaren - ZUIDLAREN - Wanneer je tot in de kleine uurtjes actief bent, zelfs tot betere prestaties komt dan overdag of ’s avonds, dan ben je een nachtbraker, een “nachtkraber”. De Troebadoers Alex Vissering, Edwin Jongedijk en Jan Henk de Groot zijn ook zulke nachtkrabers en veel van hun songs zijn ontstaan op momenten dat hun publiek normaal gesproken al op één oor ligt.

Nu heb je er natuurlijk niets aan wanneer er niemand is om naar je liedjes te luisteren, dus de Nachtkrabers beginnen zaterdag in het Doe Museum in Zuidlaren om 20.00 uur. Noordmuziek heeft een brede muzieksmaak, van streektaal tot americana. Daarbij passen De Troebadoers uitstekend, ze brengen een mix van allerlei muziekstijlen, geworteld in songs van o.a. Bruce Springsteen, Willie Nelson, Neil Young, Elvis Presley, aangevuld met uiteraard eigen nummers zoals hun recente hit “Riekdom”. De eerste cd van de Troebadoers is onlangs uitgekomen. Ze spelen uiteraard veel nummers van deze cd.
De vorige theatertoer was met uitverkochte zalen erg succesvol. Dit najaar zijn de mannen weer op toernee langs alle theaters in Stad en Ommeland en ook in Drenthe kan men het meemaken.