Super Sinterklaashow op het nippertje gered

Hoogezand - De organisatie van de Super Sinterklaasshow heeft een onwaarschijnlijk spannende week achter de rug. Vier dagen voordat de show in Het Kielzog in Hoogezand gehouden zou worden, werd duidelijk dat het theater tot januari geen voorstellingen onderdak biedt. Op het nippertje sprongen de Sprookjeshof in Zuidlaren en Hotel Faber in Veendam bij.

Oorspronkelijk zou het Theater het Kielzog in Hoogezand van zaterdag 21 t/m dinsdag 24 november ruim 2000 bezoekers ontvangen voor De Super SinterklaasShow. Maar dit loopt even anders nu de gemeente heeft besloten de deuren van Theater het Kielzog voorlopig weer te sluiten. Het gebouw zit, niet gepland, nog middenin de verbouwingswerkzaamheden.
,,We zijn flink geschrokken maar wisten meteen: De show must go on," zegt Patricia Nieland-Kampen die samen met Frances de Groot-Folgerts de organisatie op zich nam. ,,Wij gaan niet ruim 2000 bezoekers teleurstellen waarvan ongeveer 1500 kinderen. Hoe ga je aan al die kinderen uitleggen dat Sinterklaas toch niet met de show naar het Theater komt. Na een onrustige nacht en een ochtend spijkers met koppen slaan wisten wij: het giet on."Er werd voor zaterdag een nieuw onderkomen gevonden in Zuidlaren in het Sprookjeshof. Voor de scholenshows maandag en dinsdag wordt naar Veendam, Parkzicht, afgereisd. Beide locaties hebben een mooie zaal met voldoende capaciteit, met een podium en een gordijn. Het geluid en licht wordt van het Kielzog ingevlogen. ,,Onze complimenten, we zijn erg blij met de medewerking van deze bedrijven. We gaan er weer een geweldig spektakel van maken" aldus Patricia Nieland-Kampen en Frances de Groot-Folgerts.
Alle kinderen uit de onderbouw van alle basisscholen in Hoogezand-Sappemeer mogen met school op 23 en 24 november de interactieve Super SinterklaasShow voor het derde jaar achtereen gratis bezoeken. Het beloofd weer een spektakel te worden bij 'Piet op het Witte Paard'. Alle kinderen worden evenals voorgaande jaren met oude bussen van het Nationaal Bus Museum in Hoogezand van de scholen opgehaald en teruggebracht. Echter, ze reizen nu niet in hun eigen woonplaats maar gaan naar Veendam. Alles is door de organisatie omgeboekt en geregeld.
Op zaterdag 21 november is de show 2x in het Sprookjeshof en worden er eveneens bussen ingezet om de bezoekers te vervoeren.
Op 28 november is de show ook in het theater van Hotel Faber te bewonderen. De ochtendshow is voor bedrijven en de middagshow om 14.00 uur is voor iedereen (vrije verkoop viawww.desupersinterklaasshow.nl).