Brandweer oefent met publiek in Hoogezand

HOOGEZAND -  De brandweer betrekt voor het eerst omwonenden bij een oefening.

Dit is een primeur voor regio Groningen.

Brandweer oefent met publiek

De blusploeg van Hoogezand gaat een woningbrand oefenen in een woonwijk in Hoogezand. Met deze oefening wil de brandweer de omwonenden bewust maken van de gevaren van brand en het belang van het voorkomen van de brand met de juiste middelen.

Oefening in Hoogezand

De oefening start donderdag 4 juni start om 19.00 uur. De brandweer bootst een woningbrand na aan de Groen van Prinstererstraat 22. Woningcorporatie Lefier stelt een woning, die op dit moment leeg staat, beschikbaar om de oefening mogelijk te maken. De brandweer nodigt de omwonenden uit om te komen kijken en na afloop met de brandweervrijwilligers in gesprek te gaan over brandveiligheid in en rondom hun huis.

Brandweer informeert over preventie

De blusploegen oefenen regelmatig om vakbekwaam te zijn en te blijven. Naast het zo snel mogelijk blussen van branden richt de brandweer zich ook op preventie. Brandweer Groningen zet zich in om inwoners en bedrijven zich ervan bewust te maken wat de gevaren zijn van brand en wat je zelf kunt doen om brand te voorkomen. De oefeningen in de wijk sluiten hierbij aan. Op 18 juni staat een tweede oefening in de wijk, op een nog onbekende locatie, gepland. Ook andere ploegen in de regio Groningen zullen soortgelijke oefeningen houden.