Geslaagde première Boerenbont en rode lampjes door toneelvereniging OBK

ZUIDLAARDERVEEN - De première van het toneelstuk Boerenbont en rode lampjes, gespeeld door toneelvereniging OBK uit Zuidlaarderveen is geslaagd. De kluchtige komedie in drie bedrijven, geschreven door Carl Slotboom, werd gespeeld op zondagmiddag 10 februari in de Zaandorre in Zuidlaarderveen. Het spel zorgde af en toe voor hilarische toestanden en die weer tot lachsalvo’ s bij het publiek.

Boerenzoon Henderik is op de vlucht voor zijn schoonmoeder en haar gehoorzame dochter Klaartje, de verloofde van Henderik. Henderik wil nadenken over zijn relatie en huurt een kamer in de stad. Wat hij niet door heeft is, dat zijn verhuursters twee dames van lichte zeden zijn. Die vertellen de naïve Henderik dat ze een praktijk voor fysiotherapie aan huis hebben.

Als Henderik in gesprek raakt met klanten van beide dames, volgt het ene misverstand het andere op. Zijn schoonmoeder en zijn verloofde Klaartje, volgen Henderik op zijn vlucht en huren een kamer in het zelfde huis. Henderik is tegen het gebruik van alcohol, evenals Klaartje. Als ze echter, onafhankelijk van elkaar, toch aan de drank gaan, veroorzaakt dat een behoorlijke verandering van karakters. Henderik droomt dat zijn Klaartje ook fysiothearapeute is en Klaartje in belandt in bed bij een van de klanten. Verder denkt Kees dat er in het huis baby’s worden gecastreerd en dat de schuldige van alles Bertus heet. En klant Wimlijkt de nacht van zijn leven te krijgen.

Als uiteindelijk alle misverstanden uit de weg zijn geruimd en schoonmoeder de wacht is aangezegd, kan Henderik zijn Klaartje eindelijk in de armen sluiten.

De voorstelling “Boerenbont en rode lampjes” is ook te zien op zaterdagavond 16 februari, aanvang 20.00 uur en wordt gespeeld in multifunctioneel gebouw Zaandorre, dorpsstraat 28a, in Zuidlaarderveen.

Reserveringen. Via email: kariannotter@gmail.com Per telefoon: 06-53690348