Reflecterende stroken langs fietspad Hoogezand - Groningen

GRONINGEN -   De provincie Groningen gaat een proef uitvoeren met reflecterende stroken op de fietsroute tussen Hoogezand en Groningen. 

Door reflecterende stroken op de rand van het fietspad aan te brengen, ontstaat in het donker een duidelijker contrast tussen de berm en het fietspad. Bij de Borgweg wordt de fietsroute gemarkeerd door rood asfalt met reflecterende deeltjes. Hierdoor worden automobilisten attent gemaakt op overstekende fietsers en bromfietsers.

Reflecterende stroken langs fietspad

Als het donker is of als het geregend heeft, is de overgang van de berm naar het fietspad over het algemeen slecht zichtbaar. Door het  aanbrengen van reflectie op het wegdek moet er meer contrast ontstaan en zien fietsers beter waar het fietspad loopt. Dit verbetert de veiligheid op het fietspad. De proef duurt een jaar. Daarna wordt bekeken of er ook andere delen van de fietsroute Hoogezand-Groningen of op andere fietspaden  in de provincie reflecterende stroken aangebracht kunnen worden.

Fietspad Hoogezand-Groningen

In april zijn de provincie Groningen, de gemeenten Groningen en Hoogezand-Sappemeer, de politie en de Fietsersbond samen een project gestart om de verkeersveiligheid op de fietsroute tussen Hoogezand en Groningen te verbeteren. Daarbij zetten ze een combinatie van maatregelen in: de aanpak van het fietspad zelf, voorlichting naar de weggebruikers en het uitvoeren van politiecontroles. Het is de eerste keer dat de provincie de veiligheid op een fietsroute op deze manier aanpakt. Het project is te vinden op Facebook (www.facebook.com/fietsrouteHoogezandGroningen) en Twitter (@FietsrouteHG). De provincie Groningen wil het gebruik van de fiets stimuleren en de fiets een goed alternatief maken voor de auto. Daarom worden fietspaden breder, comfortabeler en veiliger gemaakt.