Voetbalplaatjes ruilmiddag in de bibliotheek

ZUIDLAREN - De Bibliotheek en Albert Heijn in Zuidlaren organiseren maandag 18 februari een voetbalplaatjes ruilmiddag.

Kinderen die hun boek compleet willen maken en dubbele plaatjes hebben kunnen van 14.30u tot 16.30u in de bibliotheek terecht om onderling hun plaatjes te ruilen. De ruilmiddag wordt georganiseerd in het kader van het leesproject Scoor een boek!

Leesproject Scoor een boek!

Het leesproject Scoor een boek! bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen. Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een boek! wil Biblionet Drenthe dat bereiken.

Tijdens het project worden er meerdere activiteiten georganiseerd. De voetbalplaatjes ruilmiddag is de eerste activiteit in de bibliotheek in Zuidlaren. Deze middag zorgt de Albert Heijn voor drinken en wat lekkers. Natuurlijk zijn niet alleen groep 5 en 6 leerlingen welkom, elke verzamelaar kan proberen een plaatje van zijn favoriete speler te scoren, ook als je niet lid van de bibliotheek bent.