Maand van het Spannende Boek in de Groningse bibliotheken

Leens - Juni is de Maand van het Spannende Boek, met dit jaar als thema Politieverhalen in boeken. In de Groningse bibliotheken kunnen bezoekers een lezing van forensisch onderzoekers bijwonen, de spannende boekentipper raadplegen en gratis spannende boeken lezen in de VakantieBieb-app.

De Groningse bibliotheken zetten deze themamaand niet de misdadigers, maar hun bestrijders centraal: de politie. Om die reden kunnen bezoekers zichzelf of een ander aangeven als nieuw lid. Daarvoor ontvangen zij deze maand een toepasselijk cadeau plus gratis drie maanden extra lenen. Naast het blauw, ontvangen de bibliotheken ook forensisch onderzoekers. Tijdens hun tournee geven zij lezingen over CSI vs. Werkelijkheid en forensisch onderzoek in films en boeken. Daarnaast komt schrijfster Marion Pauw langs. De tournee gaat langs de bibliotheken in Haren, Leek, Leens en Stadskanaal.

Gratis VakantieBieb-app

Speciaal voor de Maand van het Spannende Boek, is de VakantieBieb-app van de bibliotheek vanaf 1 juni gevuld met gratis spannende boeken. Meer informatie via:  www.vakantiebieb.nl. Wil de lezer weten welk spannend boek het beste aansluit bij zijn/haar voorkeuren, dan biedt de boekentipper uitkomst. Een online test die via een aantal vragen een advies op maat geeft voor het lezen van een spannende thriller, via: www.maandvanhetspannendeboek.nl/boekentipper.