Stichting Mont Ventoux trapt nieuwe editie af

Steenwijk - Kick-off Groot Verzet tegen Kanker in De Meenthe succes

STEENWIJK – In Rabotheater De Meenthe in Steenwijk vond vrijdagavond de kick-off van Groot Verzet tegen Kanker 2015 plaats. Bijna tweehonderd deelnemers en vrijwilligers waren aanwezig bij de feestelijke opening. Door Alexander Drost De (potentiële) deelnemers en vrijwilligers waren massaal naar Steenwijk afgereisd voor de informatieve avond van de stichting. Vanuit het hele land doen mensen mee aan Groot Verzet tegen Kanker, om zoveel mogelijk geld op te halen voor het onderzoek naar en de bestrijding van kanker. Voorafgaand aan het informatieve gedeelte vond er een zogenaamde Goede Doelen Markt plaats. Naast dat Stichting Mont Ventoux het KWF steunt, worden ook lokale goede doelen uit heel Nederland gesteund dankzij het geld dat er met de actie wordt opgehaald. Deze doelen konden zich voorafgaand aan de avond laten zien aan het publiek.

“Succes”

Olaf ten Hoopen, ambassadeur van de Stichting Mont Ventoux, verzorgde de presentatie van de bijeenkomst. Hij praatte de bezoekers bij over de ontwikkelingen, acties en beklimming van 2015. Ook Henk ten Hulscher, de nieuwe voorzitter van Stichting Mont Ventoux, kwam uitgebreid aan het woord. Ten Hulscher stond stil bij het ontstaan van de stichting en benoemde de kernwaarden. “Energie, gevoel en ambitie”, sprak hij. “Dit stralen ons bestuur en al onze vrijwilligers uit. We gaan er ook dit jaar een geweldig succes van maken.” Daarna werden de lokale goede doelen één voor één het podium opgeroepen. Ten Hoopen vroeg vertegenwoordigers van deze goede doelen over de drijfveren, motieven en acties voor Groot Verzet tegen Kanker.

KWF

Stichting Mont Ventoux werkt nauw samen met het KWF. Liesbeth van Biezen verzorgde een korte presentatie over het Koningin Wilhelmina Fonds: wat betekent de actie van Stichting Mont Ventoux voor het KWF en hoe versterken beide partijen elkaar?

Acute lymfatische leukemie

Ronald Stam, moleculair bioloog aan het Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis, hield daarna een presentatie over het zoeken naar betere behandelmethoden voor zuigelingen (<1 jaar) met acute lymfatische leukemie (ALL). Een moeilijk onderwerp, maar Stam vertelde het op een manier waardoor iedereen in de zaal het begreep. Nadat de deelnemers vervolgens nog veel informatie kregen over de beklimmingsdagen – op donderdag 3 september (wandelaars en hardlopers) en vrijdag 4 september (fietsers) - werd de avond afgesloten. Voor meer informatie over Groot Verzet tegen Kanker kijk op www.grootverzettegenkanker.nl