Routes en/ of vertrektijden enkele buslijnen veranderen

GRONINGEN - De busdienstregeling in Groningen en Drenthe wordt zondag 24 februari aangepast. De routes en/ of vertrektijden van enkele buslijnen veranderen.

Lijn 44 Harkstede – Vries krijgt een kortere route tussen Harkstede en Hoogezand. Door deze wijziging sluit deze lijn in Kolham beter aan op lijn 178 van/ naar Siddeburen en in Vries op lijn 50 van/ naar Assen. Daarnaast wijzigen de vertrektijden van lijn 44.

Buslijn 31 Hoogeveen – Ommen gaat in Ommen via het centrum rijden en niet meer via Ommen-Noord. Hierdoor kan beter aangesloten worden op de treintijden in Ommen.

Lijn 131 Hoogeveen – Balkbrug gaat tussen Zuidwolde en Balkbrug in beide richtingen dezelfde route rijden als lijn 31.

Kleine verschuivingen vertrektijden

Op enkele lijnen wijzigen de vertrektijden om beter aan te sluiten op school- en/ of treintijden. Zo vertrekt Q-link 12 vanaf Meerdijk naar Emmen Centrum en station Emmen ’s middags 4 minuten eerder. Daardoor hebben de busreizigers voortaan de mogelijkheid over te stappen op de trein naar Zwolle.

Een ander voorbeeld is lijn 41 Delfzijl – Uithuizen waarvan ’s morgens enkele vertrektijden wijzigen om ook beter aan te sluiten op de trein- en schooltijden.

Extra late rit Q-link 5 van Groningen naar Haren

Op werkdagen kunnen reizigers voortaan om 00.48 uur nog met Q-link lijn 5 van Groningen Hoofdstation naar P+R Haren, Zuidlaren en Annen. Deze bus rijdt ook op zaterdagavond. Op dit moment vertrekt de laatste bus op werkdagen om 23.46 uur.

Een overzicht met alle wijzigingen is beschikbaar op de website van Qbuzz: www.qbuzz.nl/gd