Laagdrempelig orgelconcours voor jongeren

REGIO - De orgelkring Assen houdt op zaterdag 30 maart een concours voor jongeren van 8 t/m 18 jaar op het Steendamorgel in kerkelijk centrum De Bron in Assen. Iedere jongere die orgel, piano of keyboard speelt mag meedoen. Het concours is bedoeld voor jongeren uit Drenthe, Groningen, Friesland en Overijssel.

Voorwaarden deelname

De deelnemers mogen één of twee genoteerde stukken spelen naar eigen keuze, van in totaal maximaal 8 minuten. Dit kunnen zowel orgel- als pianostukken zijn. Ook kunnen jongeren meedoen in de categorie ‘duospel’. Daarvoor gelden dezelfde regels: maximaal twee stukken van in totaal hooguit 8 minuten. Jongeren kunnen zich opgeven via de site van de Orgelkring Assen (www.orgelkringassen.nl), waarop ook meer informatie is te vinden. De deelnemers worden in één van de twee leeftijdsgroepen ingedeeld: van 8 tot en met 12 jaar of van 13 tot en met 18 jaar.

Jury

Juryleden zijn de organisten Euwe en Sybolt de Jong, die naast hun solopraktijk ook bekend zijn om hun samenspel op orgel. Zij zullen de middag besluiten met een kort vierhandig programma.

Inschrijven

Inschrijven kan tot maandag 4 maart.

Het concours is gratis toegankelijk voor publiek en begint om 13.30 uur.