Basisschoolleerlingen Midden-Groningen dragen steentje bij aan nieuwe schoolomgeving

REGIO - Hoe moet het nieuwe schoolplein eruitzien? Welke ruimtes moet de nieuwe school hebben? En zou je klaslokalen kunnen delen met een andere school? Leerlingen van basisscholen in Midden-Groningen denken mee over hun nieuwe schoolomgeving. Samen met wijkbewoners maken, bouwen en presenteren ze hun eigen ontwerp.

Begin 2018 bouwden leerlingen van elf scholen in Midden-Groningen al hun ‘ideale Midden-Groningen in 2030.’ Maar met de bouw van vijf nieuwe kindcentra in het vooruitzicht is dit project, het ontwerpen van een nieuwe schoolomgeving, heel actueel. Daarnaast werken de architecten-in-de-dop deze keer samen met wijkbewoners en bereiden ze hun ontwerp voor door straatinterviews te houden.

Het uitwerken van de ontwerpen vindt plaats in het eLAB van de bibliotheek, waar de leerlingen en wijkbewoners gebruikmaken van Minecraft: een virtuele gamewereld, waarin je kubussen kunt opbouwen of wegbreken. Benieuwd naar de resultaten? Kom dan naar de presentaties om alle creatieve ontwerpen te bewonderen!

Data presentaties

5 maart 8:30 – 9:30 uur Zuiderkroon, presentatie in het eLAB van de bibliotheek

7 maart 9:00 – 10:00 uur Meeden, presentatie in de Dorpsschool Meeden

11 maart 9:15 – 12:15 De Hoeksteen, presentatie in het eLAB van de bibliotheek