Ledenvergadering en Lezing door Groei & Bloei Zuidlaren

ZUIDLAREN - De afdeling Groei & Bloei Zuidlaren e.o. roept alle leden op tot het bijwonen van de jaarlijkse ledenvergadering op maandag 25 februari. Aansluitend aan de ledenvergadering zal Rik Boehlé van kwekerij De Beemd uit Warffum de aanwezigen wegwijs maken in de wereld van de stinzenplanten.

Stinzenplanten

Veel van de planten die we in de late winter bij borgen, pastorieën e.d. de lente aan zien kondigen met hun fleurige bloei, zijn stinzenplanten. Van oorsprong komen stinzenplanten van elders. Soms zijn dit andere delen van Nederland, maar vaak ligt hun oorsprong verder bij ons vandaan. Ze zijn door avonturiers en botanisten 'ontdekt' en geïntroduceerd in West-Europa. Zo hebben de heren C. Clusius, W. Robinson en gebroeders Cornelis en Marinus van Tubergen vele nieuwe soorten en cultivars op hun naam staan. Kenmerkend voor stinzenplanten is dat ze op oude buitenplaatsen zijn verwilderd en ingeburgerd. Er zijn plekken waar het voormalig landhuis niet meer staat, maar waar de stinzenplanten ieder jaar nog steeds uitbundig bloeien.

In zijn verhaal over stinzenplanten gaat het bij Rik niet alleen over de geschiedenis van deze planten. Maar vooral over de diverse soorten, de eigenschappen, mogelijkheden en onmogelijkheden van deze planten. De lezing wordt natuurlijk ondersteund met vele mooie foto’s .

Deze lezing is toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van Groei & Bloei. Leden betalen € 4,00 entree, niet-leden € 6,50. Hiervoor wordt ook tweemaal een consumptie (koffie/thee) geschonken.

Locatie: De Ludinge, Ludinge 4, Zuidlaren.

Aanvang 19.30 uur, einde ca. 22.00 uur