Valentijnstaart voor MAC Muntendam

MUNTENDAM - Het Maatschappelijk Activiteiten Centrum (MAC) in Muntendam is door de fractie van D66 Midden-Groningen gekozen voor de inmiddels traditionele, jaarlijkseValentijnstaart.

Het MAC Muntendam heeft onder meer een Dorpsinformatiepunt, een Digipunt en een Werkcafé. Zo’n 32 vrijwilligers verzorgen en organiseren veel activiteiten waar zo’n 3.000 bezoekers gebruik van maken. Zo is er een handwerkclub, een naaiclubje, een moestuinproject en een koffieochtend.

In samenwerking met de bibliotheek worden computercursussen georganiseerd. In de ‘Ruilderij’ en de ‘Leutje Ruilderij’ wordt kleding aangeboden voor € 0,20. Het MAC beschikt tevens over een Leespunt met ruim 5.000 boeken die gratis kunnen worden geleend. Het zijn allemaal activiteiten die bijdragen aan deelname in de samenleving. Het MAC in Muntendam voorziet daarmee in een behoefte en is een voorbeeld van een goed draaiend vrijwilligersproject.

D66 vindt dat de vrijwilligers van het MAC de Valentijnstaart echt hebben verdiend. Daarom kregen ze gisterochtend een heerlijke taart uit handen van de fractie D66 Midden-Groningen.