Achter de kassa bij Dijkema’s Autoglas

HOOGEZAND - In de rubriek ‘Achter de kassa’ een kort portret van een kassamedewerker van een winkel in het verspreidingsgebied van de HS-krant. Deze week met Pim Dijkema.

Achter de kassa bij: Dijkema’s Autoglas.

Leeftijd: 27 jaar.

Woonplaats: Hoogezand.

Zit je uitsluitend achter de kassa? Ik werk hier 50/50. Ik zit deels achter de ontvangstbalie/receptie en daarnaast sta ik ook in de werkplaats.

Werk je parttime of fulltime? Ik werk fulltime.

Zit je al lang in het vak? Ja eigenlijk al vanaf mijn twaalfde. Het is een echt familiebedrijf en als jongen van 12 begon ik al mee te helpen met opruimen, schoonmaken, auto’s wassen noem maar op. Zo ben ik er gewoon ingerold.

Wat vind je zo leuk aan je werk? De afwisseling. Elke dag is weer anders. En tegelijkertijd heb ik veel contact met vaste klanten wanneer ik de receptie beman. Denk aan wagenparkbeheerders, mensen van transportbedrijven en taxibedrijven. En als ik in de werkplaats sta hebben we iedere dag weer andere mooie projecten. We doen niet alleen reparaties en vervangingen van autoglas maar ook van boten, kranen, vrachtwagens en regelmatig van bijzondere old-timers. Zoals ik al zei, veel afwisseling!

Heb je hobby’s naast je werk? Nou dat schiet er wel wat bij in. Eigenlijk is mijn werk ook hobby, haha. Af en toe eens stappen met vrienden vind ik wel leuk om te doen.

„Ow en iedereen die bij Dijkema's autoglas zijn autoruit laat vervangen of repareren gratis een heerlijk slagroomschnitte van bakker Meijer cadeau”, besluit Pim.