4e Grunneger Laidjesfestival

GRONINGEN - Stichting De Grunneger Sproak houdt op zaterdag 9 maart voor de 4e keer het Grunneger Laidjesfestival in het Der Aa-Theater in Groningen.

Op dit festival brengt een tiental acts twee nieuwe, zelfgeschreven liedjes. De liedjes worden live vertolkt en dat moet in het Gronings of een aanverwante Nedersaksische taal. De deelnemers worden beoordeeld door een vakjury, bestaande uit Peter Krabbenbos (theaterregisseur, musicus, performer), Erna Moragues (zangdocente, zangeres) en Tonko Ufkes (Grunneger dichter, schriever, columnist). De winnaar krijgt o.a. de kans op te treden op de tiende Dag van de Grunneger Toal, exact een week later op 16 maart. Het publiek brengt ook een stem uit om de publiekswinnaar te kiezen.

De presentatie is in handen van Tineke Rouw van Dans- en Muziekstudio Tineke Rouw-Oosterhuis. Tineke zingt in het Gronings en heeft al diverse cd’s en singles op haar naam staan.

Het Laidjesfestival op 9 maart begint om 20.00 uur, de deuren van het Der Aa-Theater, Akerkstraat 11 te Groningen, gaan open om 19.30 uur. Kaarten (€ 10,00) zijn te krijgen via de websites www.deraatheater.nl of www.degrunnegersproak.com.

Stichting De Grunneger Sproak heeft zich sinds 1910 tot doel gesteld de Groningse taal en cultuur in stand te houden en te bevorderen. Bij de organisatie van het Grunneger Laidjesfestival wordt de stichting ondersteund door vrijwilligers van het Der Aa-Theater.