'Maak Geschiedenis' in Groninger Archieven

GRONINGEN - Groninger Archieven is zaterdag 23 februari toneel van 'Maak Geschiedenis: samen aan de slag'.

Groninger Arhieven heeft twee zogeheten Maak Geschiedenis-projecten geprogrammeerd. Onder de noemer 'Het beeld van Groningen' worden foto's van Persfotobureau D. van der Veen beschreven. 

Het andere project, getiteld 'Open het Stadsbestuur', voorziet in het omzetten van handschrift uit het eeuwenoude archief van het stadsbestuur van Groningen naar moderne letters. 

Het beeld van Groningen

Persfotobureau D. van der Veen fotografeerde in de jaren zestig en zeventig kleine en grote gebeurtenissen in stad en provincie Groningen. Groninger Archieven bewaart de negatieven. Tijdens 'Maak Geschiedenis: samen aan de slag' worden de fotoreportages beschreven.

Open het Stadsbestuur

Het archief van het stadsbestuur van Groningen over de periode 1594-1815 biedt een schat aan informatie over de stad Groningen, al haar bezittingen in de provincie en natuurlijk haar inwoners.

Tijdens 'Maak Geschiedenis: samen aan de slag'  gaan medewerkers van Groninger Archieven samen met belangstellenden de teksten over locaties, personen en onderwerpen te lijf. 

Aanvang: 10.30 uur. Afsluiting: 15.00 uur. Deelname is gratis (inclusief broodjes en soep). Aanmelden: www.groningerarchieven.nl