Midden - Groningers op lijst van CU

SLOCHTEREN - De campagne van de ChristenUnie voor de Provinciale Statenverkiezingen start volgende week. Vanuit de regio Midden - Groningen staan er drie kandidaten op de lijst. In de campagne met het thema 'Waardevol' zet de ChristenUnie de inwoners en de regio centraal.

De aftrap van de campagne begint met het uitreiken van een glossy op 27 februari. Deze glossy, met een oplage van meer dan 40.000, staat vol met interviews over mensen die zich inzetten voor onze waardevolle provincie. Daarnaast steken de kandidaten de handen uit de mouwen op vijf plekken in de provincie. Dit gebeurt zaterdag 2 maart in samenwerking met Stichting Present.

Op de kandidatenlijst van de ChristenUnie staat Niels Joostens uit Slochteren. Niels is leraar op het Eemsdeltacollege en raadslid Midden Groningen. Verder staan op de lijst Klaas Boer, coach en trainer bij Curios (Siddeburen) en Marco Metscher uit Sappemeer.

Niels: "Wij hebben een prachtig team, waarin mensen met heel verschillende achtergronden en talenten elkaar aanvullen. De variatie in onze provincie zie je terug in dit team."

De ChristenUnie heeft nu vier Statenleden in Provinciale Staten. Henk Staghouwer is gedeputeerde namens de ChristenUnie in het Groninger provinciebestuur en is lijstrekker bij de komende verkieziengen.