Meedoen webwinkel maakt vliegende start

HOOGEZAND De Meedoen webwinkel die 16 januari geopend werdt door wethouder Peter Verschuren heeft een mooie start gehad. In de webwinkel kunnen minima diverse ‘aankopen’ doen op gebied van sportief, cultureel en maatschappelijk gebied.

„We hielden rekening met een enigzins moeizame start”, stelt wethouder Verschuren. „ Maar we zijn positief verrast door de toeloop op de webwinkel.”

In de eerste maand zijn er al 2000 mensen die een aanvraag deden voor iets uit de webwinkel. „ We hebben er dan ook vertrouwen in dat het doel bereikt wordt. En dat is meer mensen aanvragen laten doen binnen dit Meedoen Fonds.”

Door te kiezen voor een webwinkel wil de gemeente het mensen zo makkelijk mogelijk maken gebruik te maken van het Meedoen Fonds. Zij hoeven nu niet meer naar de gemeente, maar kunnen alles online regelen. Daarnaast kan een grotere groep mensen er een beroep op doen doordat de inkomensgrens is verschoven van 115% naar 125% van het sociaal minimum. Wethouder Peter Verschuren is blij met de grote belangstelling: „ Uit ervaringen van andere gemeenten weten we dat een webwinkel de drempel om een vergoeding aan te vragen stevig verlaagt. Maar we hielden wel rekening met gewenningsproblemen in de eerste periode. Dat blijkt mee te vallen. Al heel veel mensen weten de weg te vinden naar de producten in de webwinkel.”

Wat biedt de webwinkel?

In de webwinkel staan uiteenlopende producten en diensten. Zo is er de mogelijkheid om de kosten voor een schoolreis vergoed te krijgen of om pasfoto’s laten maken die door de gemeente vergoed worden. Via de webshop kan ook contributie aangevraagd worden van de voetbalvereniging, kunnen mensen zwemlessen, muzieklessen, bioscoopkaartjes aanvragen en nog veel meer.

Meest aangevraagde producten en diensten

In de eerste maand was er vooral veel belangstelling voor de bioscoop, het theater, en sportabonnementen. De acht meest aangevraagde producten zijn:

bioscoopbon

zwemleskaart

waardebon theatervoorstelling

vergoeding voor een verjaardagsfeest

tegoedbon voor het maken van foto’s

tweedehands fietsen

bibliotheekabonnement

maandabonnement onbeperkt sporten