Ondernemers uit Slochteren krijgen subsidie voor bijzondere activiteiten

SLOCHTEREN - In de loop van 2019 gaat het college van Midden-Groningen een fonds voor ondernemers in Slochteren oprichten.

De aanleiding hiervoor was de verhoging van de onroerende zaakbelasting (OZB) voor bedrijven in de voormalige gemeente Slochteren. Door de herindeling met Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde moesten zij meer gaan betalen. Voor de ondernemers kwam dit neer op een verdubbeling van de OZB. Om aan deze ondernemers tegemoet te komen, is in 2018 budget vrijgemaakt om een fonds in te stellen.

Bijzondere activiteiten

Het college heeft dat nu uitgewerkt tot een subsidieregeling voor individuele ondernemers, groepen van ondernemers en ondernemersverenigingen. De subsidie is bedoeld om activiteiten te kunnen financieren die ten goede komen aan het ondernemersklimaat in de voormalig gemeente Slochteren. „Het gaat hier om bijzondere activiteiten die ook niet onder een andere subsidieregeling vallen”, licht wethouder Jaap Borg toe. „ De regeling is aanspreekbaar alle ondernemers. Van ondernemersverenigingen tot aan zelfstandig ondernemers, landbouwverenigingen, noem maar op.” Dit jaar is er 3 ton beschikbaar.

Vanaf 2020 is er budget beschikbaar voor de ondernemers in de hele gemeente. De regels om de subsidieaanvragen te kunnen toetsen en juridisch te kunnen verantwoorden, worden in de komende maanden uitgewerkt.