Brommers kiek’n in Zuudbrouk

ZUIDBROEK - Ruim 3000 belangstellenden kwamen zaterdag naar de Eurohallen in Zuidbroek. Bromfietsclub 1 op 25 uit Sappemeer organiseerde daar voor de 13de keer de Oldtimer Tweewielerbeurs.

De beurs is inmiddels de grootste Nederlandse eendaagse beurs in zijn soort. „We hadden hier niets qua beurzen in het Noorden”, begint organisator Arthur Janssen. „De eerste edities waren uiteraard wel iets kleiner maar van meet af aan een succes.”

Ruim 200 standhouders vulden deze editie maarliefst twee hallen. Liefhebbers konden uren neuzen tussen bakken vol onderdelen. Schroefjes, kabels, onderdelen voor het motorblok, accessoires, verlichting, spiegels, sturen, voorvorken, boekjes, noem maar op. Voor zowel brommers als motoren was er van alles te krijgen. Maar het mooiste waren toch wel de klassieke brommers. De ene glansde nog mooier dan de ander. Een van de echte eyecatchers was de Rex sport uit 1960. „Super zeldzaam en zeker in zo’n goeie staat”, aldus Janssen.

Ook waren er diverse brommerclubs aanwezig om zich te promoten.

„Deze beurs draait eigenlijk om de gezelligheid. Natuurlijk wordt er ook van alles verkocht maar het gaat zeker niet puur om de handel. Er is op zo’n dag ontzettend veel kennis aanwezig en er wordt veel gepraat, overlegd en tips vliegen over en weer. Ieder jaar weer zien we veel blije mensen. De sfeer is altijd goed hier!”

De kinderen konden zich vermaken in de draaimolen terwijl de papa’s - en soms ook mama’s - op zoek gingen naar dat ene onderdeel.

Met zo’n veertig vrijwilligers werd de beurs vrijdag opgebouwd en wanneer de dag ten einde komt, zaterdags om half vijf dan duurt het volgens Janssen slechts 1,5 uur en dan zijn de hallen weer helemaal leeg.