Hoogezandster Wesley Moesker op schot

HOOGEZAND - Een mooie zonnige dag was afgelopen weekend de inleiding voor de wedstrijd Dronrijp-Groninger Boys.

De Groningers zaten er gelijk goed kort op en kregen loon naar werken. Mohammed Faraouni bediende zijn mede plaatsgenoot met een handige actie. Hoogezandster Wesley Moesker wurmde zich langs 2 opponenten en schoot de bal beheerst in de rechter hoek. De Groningers met sterkhouder de Grooth waren de bovenliggende partij en Dronrijp mocht van geluk spreken dat de schade beperkt bleef tot 1 doelpunt.

In het 2e bedrijf was er meer druk van de Friezen logischerwijs, immers de aansluiting moest gezocht worden in de vorm van een treffer. De Friezen waren een paar keer dichtbij. Met lange ballen die in de 16 van de Groningers ploften waren ze gevaarlijk. Groninger Boys had de oplossing in huis door Freddy de Grooth terug te halen uit de spits positie. De Friezen bleven lange ballen spelen maar de Grooth won praktisch elk duel. In de counter waren de Groningers slordig waardoor het uiteindelijk op 0-1 bleef. Voor Dronrijp een domper aangezien deze op 23 punten blijven staan en de Groningers nu op 25 komen. "Tactisch worden we goed voorbereid op de wedstrijden en weet iedereen wat hij moet doen. Dat schept vertrouwen in je zelf als speler en in elkaar als team. Het gebeurt regelmatig dat de trainer weet wat er gaat gebeuren voordat het daadwerkelijk gebeurd"

Trainer Fouad Faraouni: "De wedstrijd gaat makkelijker wanneer je vroeg op voorsprong komt natuurlijk. Alleen hebben we verzuimd de 0-2 en 0-3 te maken voor rust. Hierdoor bleef Dronrijp lang meedoen. De 2e helft hebben we er voor gekozen om lager druk te zetten en de linies compact houden. De ruimte in de rug van Dronrijp wilden we benutten door onze snelle spelers vooral in de diepte aan te spelen. Freddy de Grooth heb ik terug gehaald naar de achterste linie om het gevaar in de lucht te bedwingen. Dit deed hij naar behoren waardoor we in de counter af en toe spelden prikjes konden uit delen. Het is mooi om te zien dat het plan wat je "samen" bedenkt uitkomt in een wedstrijd."