Hulp bij belastingaangifte in Bibliotheek Hoogezand

HOOGEZAND - In maart en april biedt Bibliotheek Hoogezand hulp bij de online belastingaangifte. Iedereen met een vraag is welkom. Vorig jaar hebben meer dan 150 Groningers gebruikt gemaakt van de gratis belastingspreekuren die in dertien bibliotheken werden georganiseerd.

Iedereen die hulp kan gebruiken bij de belastingaangifte via de computer, kan in maart en april terecht bij het belastingspreekuur in de bibliotheek. Samen met partnerorganisaties biedt Biblionet Groningen de komende tijd gratis belastingspreekuren ter ondersteuning van de digitale aangifte over 2018. Voor mensen die zelf aangifte willen doen maar niet beschikken over een computer met internet, biedt de bibliotheek gratis beveiligd computer- en internetgebruik.

Hulp bij de online belastingaangifte en het gebruik van computerfaciliteiten zijn gratis en voor iedereen, ook voor mensen die geen lid zijn van de bibliotheek. In Bibliotheek Hoogezand zijn er op de volgende data gratis belastingspreekuren.

Dinsdagmiddag 13.00-17.00 uur: 5, 19, 26 maart, 2, 9, 16, en 30 april, 7 mei

Donderdagavond 18.00-20.00 uur: alleen op 14 maart

Samenwerking Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst

Dankzij een samenwerking tussen de Belastingdienst en de Koninklijke Bibliotheek (KB) biedt Biblionet Groningen in bijna alle Groningse bibliotheken gratis digivaardigheidscursussen aan voor mensen die moeite hebben met de digitale overheid. Bovendien organiseert Biblionet Groningen - in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties - hulp bij het invullen van de online belastingaangifte. De samenwerking is in januari 2019 voor vier jaar verlengd. Dit maakt blijvend hulp bij belastingaangifte in bibliotheken mogelijk.