Doe mee met ‘parels in het park’

ZUIDLAREN/ANLOO - Rotary Zuidlaren-Anloo houdt op zondag 14 april een benefietwandeling voor Humanitas Tynaarlo door het prachtige natuurgebied tussen Anloo en Schipborg.

De route zit vol bijzonderheden; niet alleen de heidevelden, het Strubbenbos en beekdal tonen hun schoonheid, onderweg zijn eigentijdse (culturele) verrassingen aan het parcours toegevoegd. ‘Parels in het park’ beoogt bezoekers op een verrassende manier door het prachtige natuurgebied te voeren en geeft tegelijkertijd de zwakkeren in onze omgeving een steun in de rug. Doe mee en loop op 14 april de 5 of 10 kilometer, betaal 10 euro en laat je onderweg tracteren!

Benefietwandeling

Rotary Zuidlaren/Anloo brengt met dit wandelevenement de stille kracht van de omgeving onder de aandacht. Wie heeft er zulke afwisselende natuur, zoveel plekken met een verhaal, waar ervaar je de geschiedenis van 5000 jaar jagen, vissen, leven en sterven? Via prehistorische karresporen, over de galgenberg, langs grafheuvels, door het strubbenbos, langs de jachtkampen naar het lager gelegen beekdal en terug naar het esdorp. Dit gebied is niet voor niets het grootste archeologische rijksmonument en geopark De Hondsrug. De leden van de Rotary voegen aan deze oude relicten en unieke natuur nog een extra laag toe: de omgeving wordt op zondag 14 april het decor voor eigentijdse culturele intermezzo’s.

Humanitas Tynaarlo

Alle deelnemers betalen een tientje (kinderen 2,50). Dat bedrag komt helemaal terecht bij Humanitas, want alle kosten voor de wandeling worden via het Rotary-netwerk gedekt. Humanitas steekt mensen die in de problemen zitten, een hand toe. Bijvoorbeeld door taallessen te geven, met maatjesprojecten, door eenzame mensen aandacht te geven, mensen met geldproblemen te helpen, te steunen bij rouwverwerking of opvoedingsproblemen. Alle activiteiten van Humanitas leunensterk op de inzet van vrijwilligers. Rotary Zuidlaren Anloo voelt zich zeer verbonden met die benadering. Beide organisaties zetten zich in voor een betere samenleving waarbij ze zonder onderscheid naar ras, geloof of geaardheid opereren.

Aarzel niet, kom ook. Wandel door onze prachtige omgeving, leer nieuwe paadjes kennen, leun heerlijk achterover en laaf u aan het gebodene. Ondertussen doet u er nog goed mee bovendien!

Er is een route van 5 en een van 10 kilometer. De wandeling begint in Anloo bij informatiecentrum van Staatsbosbeheer, de Homanshof (Lunsenhof 20 te Anloo). De start is tussen 12 uur en half twee.