Voor het goede doel naar de film

SLOCHTEREN/VEENDAM - De Lionsclub Skiramere Slochteren organiseert woensdagavond 20 maart in samenwerking met Filmhuis vanBeresteyn Veendam een Benefietfilmavond.

Gedraaid wordt de The First Grader. De film vertelt het waargebeurde verhaal van een 84-jarige Keniaan die vastbesloten is om op zijn leeftijd nog te leren lezen en schrijven.

Schoolbibliotheken in Ghana

De opbrengst van deze avond komt ten goede aan de inrichting van schoolbibliotheken in Ghana. De Benefietfilmavond wordt muzikaal omlijst door Bob Heidema van de Stroatklinkers en door het duo Rieks Folgerts en Magret Maas.

Lion Wia Huisman-Smeenk is gastvrouw van deze avond. Zij is werkzaam bij Biblionet Groningen. Daarnaast is zij vrijwilligster van Biblionef Nederland en Biblionef Ghana. Al een aantal jaren achtereen zet zij succesvol, in samenwerking met de plaatselijke bevolking en leerkrachten, schoolbibliotheken op in Ghana.

Ze heeft de scholen in Ghana, op eigen kosten, steeds persoonlijk bezocht en weet waaraan grote behoefte is. Met de opbrengst van deze filmavond worden kinderboeken en materialen voor de inrichting van schoolbibliotheken in Bolgatanga aangeschaft.

Al 20 ‘Wia-bibliotheken’

Op dit moment zijn er al 20 scholen in Ghana die met Wia haar hulp een schoolbibliotheek hebben gerealiseerd. Heel veel kinderen zijn na schooltijd in de bibliotheek te vinden, waardoor ze zich op allerlei terrein beter kunnen ontwikkelen.

Wia’s motto is Reading is a window to the world.

Voor 15 euro kunt de film, genieten van de muzikale omlijsting en het belangsrijkste: draagt u een steentje bij aan het goede doel: de schoolbibliotheken in Ghana.

De kaarten zijn verkrijgbaar aan de theaterkassa of te bestellen via vanberesteyn@veendam.nl