Oud-bandleden Elvis Presley komen naar De Oosterpoort in Groningen

Groningen - Het is dit jaar vijftig jaar geleden dat de iconische zanger Elvis Presley opnieuw de top van de hitlijsten veroverde met nummers als In The Ghetto, Suspicious Minds en Don't Cry Daddy. In Groningen wordt dit herdacht met een uniek concert waaraan ook originele bandleden van The King of Rock 'n Roll meewerken. Het concert is te zien in De Oosterpoort in Groningen op maandag 13 mei.

The Elvis Concert 2019 is een productie van Elvis-historicus Arjan Deelen in samenwerking met Constantijn Zantingh van de Nederlandse Elvis Presley fanclub. Het concert in Groningen maakt deel uit van een Europese tournee.

Onder de internationale muzikanten die op het podium staan bevinden zich de legendarische drummer Bob Lanning, die in 1970 deel uit maakte van Elvis' zijn band en Jim Murray van The Imperials die vanaf eind jaren zestig de achtergrondzang verzorgde tijdens diverse opnamesessies en vele honderden shows. Zanger is de Amerikaan Dwight Icenhower. Hij werd door de erfgenamen van Elvis uitgeroepen tot de allerbeste Elvis sound-a-like en is wereldwijd een veelgevraagd artiest. Naast The Elvis Concert shows treed hij exclusief op voor Elvis Presley's Graceland (USA).

Authentiek

The Elvis Concert is geen imitatieconcert maar richt zich puur op de muziek van Elvis Presley. Ieder nummer wordt zo authentiek mogelijk gebracht. Voor fans en muziekliefhebbers is het concert een feest der herkenning en een unieke mogelijkheid om de mensen te zien spelen die met Elvis hebben gewerkt. Na het concert is er een meet & greet.