Top accordeonisten in het Geert Teis theater

STADSKANAAL - In theater Geert Teis in Stadskanaal vindt zondag 10 maart de zevende editie plaats van het jaarlijks Internationaal Accordeonfestival.

De organisatoren Jac & Jeanne Puts hebben met medewerking van Stichting Internationaal Accordeonfestival gerenommeerde accordeonisten weten te contracteren onder wie Pietro Adragna uit Italië, Duo Second Souffle uit België en de Nederlanders Vincent van Amsterdam en Gert Wantenaar. Daarnaast is er ook aandacht voor jong accordeontalent.

Deze line-up van topaccordeonisten staat garant voor een boeiend en gevarieerd programma waarbij de accordeonisten naar eigen keuze gebruik maken van ritmische begeleiding door Bert van Bert van Erk (contrabas) en Sebastian Demydczuk (drums). In de foyer zijn er diverse accordeonstands en is er een presentatie van Hohner accordeons.

Ook zijn er demonstraties van de Bugari Prime3 door Vincent van Amsterdam en de Bugari Evo door Pieter Bosma. Het evenement trekt publiek uit heel Nederland én daar buiten. „Maar we zouden graag wat meer accordeonliefhebbers uit Noord Nederland willen overhalen om naar het Geert Teis theater te komen”, zeggen Jac en Jeanne Puts.

Het programma is van 13.30 uur tot 17.00 uur met één pauze van 30 minuten. Het theater opent de deuren om 12.00 uur en de zaal gaat open om 13.15 uur. Tickets á 15 euro aan de kassa zondag 10 maart vanaf 12.00 uur.

Voor meer informatie: 06-83014316, info@accordeonfestival.nl of www.accordeonfestival.nl