Expositie: The making of Sappe in het Aletta

HOOGEZAND - Van 15 maart tot 15 mei 2019 is de expositie 'The making of Sappe' te bezichtigen in het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand. Oud-leerling Mathijs Woudstra (1987) exposeert een prachtige selectie zwart-wit foto’s die hij heeft gemaakt tijdens de opnamen van de spannende kinderfilm ‘Sappe de Pachtinner’.

Sappe

De film ‘Sappe de Pachtinner’ is gebaseerd op een oude sage en gaat over de ontstaansgeschiedenis van Sappemeer. De film – die eind november 2018 in de bioscoop van Hoogezand in première ging - is gemaakt door de jonge filmmaker Paul Bezuijen. Hij is een zoon van Pierre Bezuijen, voormalig directielid van het Aletta (locatie Erasmusweg).

Paul vroeg o.a. zijn vriend Mathijs voor een van de rollen in de film. Tijdens de draaidagen nam Mathijs ook regelmatig zijn fototoestel mee om het filmproces vast te leggen. Het resultaat is een bijzonder mooie sfeerimpressie, waarin hij de toeschouwer op eigenzinnige wijze en door middel van contrastrijke zwart-wit foto's een kijkje achter de schermen van een filmset gunt.

Expo

Mathijs Woudstra is opgegroeid in Sappemeer. Zijn grootste hobby is fotograferen. Zijn fotografiestijl is een mix van zwart-wit, portret en het abstracte. Experimenteren met andere stijlen zoals light painting en inkt-in-water combinaties spreken hem ook erg aan. De ambitie van Mathijs is om professioneel fotograaf te worden.

De expositie ‘The making of Sappe’ wordt op vrijdagmiddag 15 maart a.s. om 15.00 uur officieel geopend in het dienstencentrum van het dr. Aletta Jacobs College aan de Laan van de Sport 4 in Hoogezand. Belangstellenden zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. De expositie is daarna tot 15 mei, tijdens de openingsuren van de school, te bezichtigen.

Filmvertoning

Naast de fototentoonstelling zal ook de film ‘Sappe de Pachtinner’ worden vertoond in het Aletta. En wel op donderdagavond 21 maart, aanvang 19.00 uur in de theaterzaal van de locatie Laan van de Sport 4 in Hoogezand. Filmmaker Paul Bezuijen zal op deze avond een korte inleiding geven.

Informatie over de reservering van kaarten is te lezen op de schoolsite www.aletta.nl