Achter de Kassa bij Mannenmode Londeman

SAPPEMEER - In de rubriek ‘Achter de kassa’ een kort portret van een kassamedewerker van een winkel in het verspreidingsgebied van de HS-krant. Deze week met Jeanet Dijkhuis.

Achter de kassa bij: Mannenmode Londeman in Sappemeer.

Leeftijd: 52 jaar

Woonplaats: Noordbroek

Zit je uitsluitend achter de kassa? : Nee zeker niet. Ik adviseer de klanten en help ze op weg met kleuren, de juiste maat en mooie combinaties. Uiteindelijk hoop je dan natuurlijk achter de kassa te belanden.

Werk je parttime of fulltime?: Ik werk fulltime, van dinsdag tot en met zaterdag.

Zit je al lang in het vak? : Ik werk nu 17 jaar bij Londeman en ben dus aardig vergroeid met de winkel. Hiervoor heb ik altijd op kantoor gewerkt.

Wat vindt je leuker? Winkel of kantoor? : De winkel.

Wat is er zo leuk aan je werk? : Het contact met de mensen. We krijgen veel vaste klanten over de vloer met ieder zijn eigen verhaal. En dat verhaal leer je kennen. Soms ben je d’r maatschappelijk werker bij. Geen dag is gelijk en dat is heel leuk.

Heb je naast het werk ook een hobby? : Ja ik zit bij toneelvereniging de Deurdouwers in Noordbroek. Imiddels alweer een jaar of twaalf en daarvoor speelde in bij Spontaan in Zuidbroek. We hebben net weer onze uitvoeringen gedaan voor uitverkochte zaal. Erg leuk om te doen!

Moet uw man eigenlijk nog zelf winkelen? : Haha nee vrijwel nooit. Ik neem alles voor hem mee en eigenlijk vinden we dat allebei wel net zo handig!