Inschrijven voor Tocht om de Noord vanaf vanavond

VEENDAM - Loopfanaten kunnen zich vanaf vandaag om 18.00 uur inschrijven voor de Tocht om de Noord 2019. Deze 14de editie van het wandelfestijn heeft dit jaar als thema ‘Adem de sfeer van het industriële erfgoed van de Veenkoloniën.

Honderden zeeschepen, tientallen scheepswerven, vele karton- en zetmeelfabrieken, die stonden allemaal in de Groninger Veenkoloniën van de 19de eeuw. Veel is verdwenen, maar de sporen zijn er nog. De Tocht voert langs en door die oude fabrieken, die allen gebouwd waren door tientallen noordelijke ondernemers. Ook Sappemeer en Hoogezand zijn in de route van 2019 opgenomen!

De inschrijving voor de Tocht om de Noord die op 28 en 29 september is, kan via de site http://www.TochtomdeNoord.nl

De inschrijfkosten bedragen € 45,00 voor 2 dagen en € 25,00 voor 1 dag en is inclusief:

Het busvervoer naar de startplaatsen.

Op de 1e dag een Pastasalade (bij de finish).

Op de 2e dag een Grunneger Stamppottenbuffet (bij de finish).

't Grunneger Raaisbewies (deze ontvangt u bij de start).

Een mooie herinnering / medaille

Verzorging onderweg.

Een TodN aandenken voor elke wandelaar.

Als u zich inschrijft kunt u kiezen voor individueel of met een groep (vanaf 2 t/m 10 personen) inschrijven. „Als u graag samen wilt wandelen, is het verstandig om het groepsformulier in te vullen”, aldus de organisatie. Voor groepen groter dan 10 personen zijn er aparte formulieren te downloaden.

De starttijden zijn van 06:00 uur tot 11:00 uur en dit vindt plaats in Veendam. De route van 80 kilometer voert langs en door het industriële erfgoed van Groningen, Veenkoloniën. Er is plek voor maximaal 5000 deelnemers.