HARKSTEDE Op zaterdag 9 maart wordt ht rondje Harkstede gehouden. „ Heel graag willen we u de pronkjewails van Harkstede laten zien”, aldus de organisatie,

De kerk

De restauratie van de binnenkant van de kerk, Hoofdweg 63, is in volle gang. Het is daarom nog niet mogelijk de binnenkant van de kerk te laten zien. Wel is het mogelijk de toren in te gaan en de gewelven van de kerk vanuit de toren te bekijken. In verband met de restauratie moest de kelder helemaal leeg worden gemaakt, de boekenmarkt kan daarom niet open zijn tijdens de restauratie.

In de kelder kunnen bezoekers wel even een kijkje nemen. Rondleiders zijn aanwezig. Zij weten veel over de beroemde stichters van de kerk, Henric Piccardt en zijn echtgenote Anna Elisabeth Rengers.

Ook wordt er in de Graankorrel, het gebouw naast de kerk, verteld over de vele bezienswaardigheden in de kerk en in de kelder.

In De Graankorrel kunt u ook foto’s bekijken van de restauratie van de buitenkant van de kerk.

Open van 13.00 – 16.00 uur.

Stel’s molen

De monumentale kerk is een Rijksmonument en dat is Stel’s Molen ook. In de molen zullen van 13.00 – 16.00 uur mensen aanwezig zijn die graag willen vertellen over deze korenmolen.

Bij het theehuis ‘Ons Hertenkamp’ van COSIS staat vanaf 13.00 uur de koffie/thee klaar. Dit theehuis staat op een historische plaats. Vroeger liep hier het Rijpmakanaal. Er was daar een zwaaikom (keerplaats). Ook had deze plaats een belangrijke functie als overslagplaats voor goederen vanuit schepen naar de trein van het vroegere Woldjerspoor.

Schoollokaal

Wilt u het oude schoollokaal, Hoofdweg 89 in Scharmer, bezoeken? Dan van tevoren graag even bellen. Telefoon 050 4040383.

Zie ook de website: www.rondjeharkstede.nl