Circus Bossle: Duits familiecircus met een Gronings tintje

HOOGEZAND - De beroemde Duitse circusfamilie Bossle reist al jaren met hun succesvolle familiecircus door heel Nederland. De komende vijf weken is het circus weer in verschillende Groninger dorpen te zien. Het circus heeft zelf ook een Gronings tintje; Steffen Wolf en Anton Werkman uit Hoogezand zijn met hun bedrijf SenA Entertainment Group verantwoordelijk voor de organisatie van het circus.

Vanuit hun kantoor in Hoogezand plannen ze de tournee, zoeken ze naar geschikte standplaatsen en regelen ze de vergunningen bij de zo’n 40 verschillende gemeenten die het circus in een jaar aandoet. Maar ook het regelen van stroom- en wateraansluitingen en de public relations behoren tot het uitgebreide takenpakket van de Groningers.

Familiecircus

Het optreden laten ze over aan de familie Bossle uit het Duitse Oldenburg. Het circus omschrijft zich als een echt familiecircus gepresenteerd door een echte circusfamilie. Tot de variétésterren die tijdens het ruim anderhalf uur durende programma in de piste komen, behoort onder andere de charmante Loreen, zij jongleert met haar voeten in plaats van met haar handen. Haar broer Leon stapelt een piramide van maar liefst zeven stoelen op elkaar, om deze vervolgens op zijn kin te laten balanceren. Hun nicht Vanessa danst hoog over een koord, zonder vangnet of zekeringslijn. Vader van de achtkoppige circusfamilie is Clown Otto, hij ‘onderbreekt’ regelmatig de voorstelling met zijn dolkomische interacties. Verder vertonen paarden, honden, lama’s, geiten en pony’s hun kunsten.

De grote circustent staat de komende weken van 6 t/m 10 maart in Stadskanaal, van 13 t/m 17 maart in Veendam, van 20 t/m 24 maart in Hoogezand, van 27 t/m 31 maart in Uithuizen en van 3 t/m 7 april in Bedum. Kijk voor meer informatie op www.vanplan.nl of de Facebookpagina van het circus www.facebook.com/circusbossle